زیتون(روان شناسی ازدواج)

غذاهای ناسالم برای کودکان

سیده زهره طباطبائی

 

یکی از بزرگ‌ترین کارهای والدین  ترغیب و عادت دادن کودکان به استفاده از غذاهای سالم و در عین حال لذت بردن از آنها است.
 و خوردن غذای سالم یکی از بزرگترین نیازهای هر کودک است.
kids cooking

 



 

 

غذاهای ناسالم و مضر برای کودکان بسیار زیاد می‌باشند واین غذاها را فقط گاهی میتوان خورد و در اینجا برخی از آن‌ها را ذکر می‌کنیم. 

 

everyone's favourite foods

 

 

غذاهای بد:

 

 

 

 

غذاهای گوشتی آماده و هات‌داگ

 

کودکان غذاهایی مانند هات‌داگ، سوسیس دودی و انواع گوشت‌های فرآوری شده را دوست دارند. از طرفی این نوع غذاهای گوشتی آماده حاوی مواد خطرناک نیتریت و نیترات، رنگ‌های مصنوعی، چربی‌های اشباع، سدیم (نمک) و مواد افزودنی می‌باشند. در تحقیق انجام شده، کودکانی که 12 بار در ماه هات‌داگ می‌خوردند، خطر ابتلا به کم‌خونی در آن‌ها افزایش یافته بود. غذاهای بسته‌بندی شده و آماده که دارای مواد گوشتی فرآوری شده می‌باشند، حاوی روغن‌های هیدروژنه و چربی فراوان هستند. 

سوسیس و کالباس نظم حیاتی بدن را بهم می ریزند.پروتیئین های جدیدی در بدن به وجود می آورند که با بدن سازگار نیست و باعث تضعیف سیبسستم ایمنی بدن می شود.

 

 

برای تهیه ساندویچ برای کودکان، از نان‌های سبوس‌دار و کامل استفاده نمایید.

 

 

آب‌میوه‌های مصنوعی و نوشابه های گازدار

کالری حاصل از آب‌میوه‌های مصنوعی از شکر و کربوهیدرات موجود در آن‌ها تأمین می‌شود. آب‌میوه‌ها فاقد فیبر می‌باشند، در حالی که یک میوه کامل سرشار از فیبر است. مصرف بیش از اندازه آب‌میوه‌ها، ممکن است منجر به چاقی و پوسیدگی دندان‌ها شود.

مصرف مداوم نوشابه های کولادارایجاد یبوست  و زودرنجی می کند و بر اثر مصرف نوشابه های  گازدار سیستم گوارشی ضعیف می شود.

افزودنی بنزوات سدیم هم بسیار خطرناک است.

 


 

انـواع پاسـتیـل‌هـای ژلـه‌ای و میـــوه‌ای و یخمک و نوشمک و پفک و بیسکویت

 

این مواد ژله‌ای حاوی مقادیر زیادی شربت ذرت که فروکتوز بالایی دارد و همچنین رنگ‌های مصنوعی می‌باشند.

این تنقلات مصنوعی معمولن کودکان را دچار کم اشتهایی-ناراحتی های عصبی-ورم لوزه سوم و حتی آسم و ..می کند.

 

 

سیب‌زمینـی سرخ‌کرده و چیبس سیب زمینی

سیب‌زمینی سرخ‌کرده، یکی دیگر از اسنک‌های مورد علاقه کودکان می‌باشد، در حالی که سیب‌زمینی سرخ‌کرده حاوی چربی فراوان، کالری زیاد و سدیم (نمک) فراوان بوده و با روغن‌های هیدروژنه که حاوی چربی‌های ترانس می‌باشند، سرخ می‌شوند. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهند مواد غذایی نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی در حرارت بالا، مواد خطرناک به نام «آکریل آمید» تولید می‌کنند.

غذاهای سرخ کرده دارای ترکیب پیچیده ای می گردندکه باعث  می شود سیستم گوارشی و کبد صدمه ببینند.

سرخ کردنی ها همچنین موجب تولید هیستامین می شوند.

و غذاهای سرخ کرده سیستم ایمنی بدن را نیز تضعیف می کنند.



مرغ و تخم مرغ ماشینی

 

در مرغداری های ماشینی از ویتامین ها بی رویه استفاده می کنند که باعث بدبویی گوشت مرغ می شود.

از داروهای آنتی بیوتیک استفاده می کنند که می تواند باعث عوارض خطرناکی در مغز استخوان شود.

 

***

 

منابع:

 کتاب پانزده روز تا سلامتی/جمشید خدادادی

 

به کودکانتان از این غذاها ندهید!

 

در همین رابطه:

 

شکر و حقیقت تلخ آن

تنقلات ناسالم آسیب جبران ناپذیر به هوش کودکان وارد می‌کنند

 

8 گام برای اصلاح تغذیه کودکان

 

آشنایی با شیوه‌هایی ترغیب کودکان به خوردن غذاهای سالم

 

 

 

نویسنده : هاشم : ۱٠:٢۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
Comments نظرات () لینک دائم