زیتون(روان شناسی ازدواج)

مهارت های کمک به هضم غذا

منبع :وبلاگ غذا
http://www.food4u.blogsky.com/
یکی از مهم‌ترین وظایفی که بدن ما باید هر روز چندین نوبت انجام دهد، فرآیند هضم و جذب مواد غذایی است


Good Nutrition = Happy Family

 

یکی از مهم‌ترین وظایفی که بدن ما باید هر روز چندین نوبت انجام دهد، فرآیند هضم و جذب مواد غذایی است.

 


فرآیند هضم غذا ( گوارش )

 >>فرآیند هضم غذا ( گوارش )

به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، دلیل اصلی اینکه فرآیند هضم و جذب مواد غذایی باید در طول قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش به درستی انجام شود‌، جذب ریزمغذی‌های ضروری برای بدن است تا به واسطه آن املاح لازم برای رشد و حفظ سلامت بدن به موقع و به میزان کافی در اختیار تمام بافت‌ها و سلول‌ها قرار بگیرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی هلتی لیونیگ، در این مقاله پنج نکته مفید و غیردارویی برای کمک به هضم و جذب بهتر مواد غذایی ارائه شده که عبارتند از:
- لوازم الکتریکی را خاموش کنید. تمام ابزار الکتریکی که می‌توانند ذهن شما را آشفته کنند مثل تلویزیون، تلفن و رایانه را در حین غذا خوردن خاموش کنید. هر صدایی به جز یک موسیقی آرام و ملایم را ساکت کنید. بدن شما برای هضم مناسب و بهتر مواد غذایی به فضایی آرام نیاز دارد.
- در وضعیت آرامش و استراحت قرار بگیرید. اگر می‌خواهید چیزی بخورید محل ساکتی را پیدا کنید، بدن خود را در وضعیت راحت قرار دهید یعنی حتما روی صندلی و پشت به صفحه تلویزیون و رایانه بنشینید.
- تمرکز داشته باشید. حواس خود را به غذا خوردن جمع کنید و حتما از اینکه می‌توانید غذا بخورید از خداوند بخشنده سپاسگزاری کنید و همواره شکرگزار باشید.
- استرس را از خود دور کنید. قبل از اینکه اولین قاشق غذا را در دهان بگذارید چند لحظه آرام و عمیق نفس بکشید و هرگز با عجله و استرس غذا نخورید.
(استرس باعث ترشح آدرنالین می‌شود که به خودی خود روی هضم غذا تأثیر منفی می‌گذارد. نگرانی و تشویش باعث افزایش ترشح اسید معده می‌شود و همین امر به سوزش معده ختم می‌شود.)
- لقمه‌های خود را زیاد بجوید. خوب جویدن غذا برای بهبود عمل بلع و هضم و جذب غذا و پیشگیری از ناراحتی‌های گوارشی امری حیاتی و الزامی است. هضم خوب انواع مختلف کربوهیدرات‌های ساده و پیچیده از دهان آغاز می‌شود و مستلزم آزاد شدن آنزیم‌های لازم در بزاق است. همچنین پروتئین‌های حیوانی نیز برای اینکه بهتر هضم شوند در داخل معده به ترشحات گوارشی مختلف نیاز دارند بنابراین هرچه مدت طولانی‌تری لقمه‌های خود را بجوید فرصت بیشتری برای ترشح این آنزیم‌ها ایجاد می‌کنید و در نتیجه عمل هضم و جذب مواد غذایی مختلف خیلی بهتر و مفیدتر در بدنتان انجام خواهد شد.
(تحقیقات صورت‌ گرفته در رابطه با تند یا کند خوردن غذا نشان داده است، مدت زمان جویدن غذا با فاز مغزی ارتباط مستقیمی دارد و جویدن بیشتر باعث می‌شود طعم و بوی غذا بهتر احساس شود و این طعم و بو به دنبال جویدن سبب فعال‌تر شدن گیرنده‌های انتقال‌دهنده پیام شود. در ضمن، مطالعات نشان داده‌اند رها شدن و افزایش فعالیت مولکول‌های انتقال‌دهنده پیام برای هضم تا 50 درصد با فاز مغزی غذا مرتبط است.


لازم به یادآوری است که اگر غذا با تکه‌های خرد نشده وارد دستگاه گوارش شود، اولاً ورود غذا به مرحله بعدی سخت‌تر خواهد بود و غذایی که خوب هضم نشده به رشد بیشتر باکتری‌ها کمک می‌کند که این باکتری‌ها عاملی برای نفخ خواهند بود. بنابراین، جویدن باید به اندازه‌ای آرام صورت گیرد که فرد طعم و بوی غذا را در دهان حس کند.)


با رعایت کردن این نکات نه تنها می‌توانید مواد مغذی حیاتی را به میزان کافی به دستگاه‌های مختلف بدن خود برسانید بلکه درعین حال تا حد زیادی از بروز بیماری‌ها و ناراحتی‌های گوارشی پیشگیری خواهید کرد.


خراسان نیوز-تبیان
مطلب مرتبط:
>>برای غذا خوردن وقت بگذارید
--

نویسنده : هاشم : ٧:٥٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۱/٤/٧
Comments نظرات () لینک دائم